Îmi place să mân


Trenule maşină mică,  unde-l duci tu pe Ionică?

Ionică din păcate nu era în tren, ci în maşina care era spulberată de acesta. Şi nu doar el a fost implicat într-un asftel de accident, ci şi o conţărancă de a mea.

Era o zi însorită de nu-ştiu-ce lună afară şi muierea, posesoare de Dacie Logan Albastră, se hotărâ să purceadă spre nevrednicul oraş. Polisul fiind la 15 kilometri distanţă, distinsa doamnă aprinse radiocasetofonul să asculte niţică muzică, probabil unul din albumele noi a lui Bah, ăsta. Şi ca să intre în atmosfera condusului, magnifica domniţă întoarse butonul de volum făcut din cacuciuc domnesc la uzinele din Ploieşti, până la maxim. Cu soarele în faţă şi cu zâmbetul pe buze, ilustra femeie porni spre citadelă.

Toţi cei care locuiesc în acest minunat sat, denumit Livada de Bihor, ştiu că există pe ruta LIVADA-ORADEA şi ORADEA-LIVADA, o trecere de cale ferată semnalizată  şi care se intersectează cu aceasta. Înainte şi după calea ferată este un aparat care are nişte luminiţe albe şi roşii. Luminile roşii apar când trece trenul, iar cele albe, evident, când nu trece trenul.

În drumul ei spre oraş, conducătoarea auto, ajunse inevitabil şi ea  la trecerea de cale ferată, de care era conştientă că se află acolo. Din nu-ştiu-ce motiv, probabil orbită de muzica din maşină sau cel puţin cucerită de acordurile sublime ale clasicilor, femeia izbi trenul cu lateralul maşinii ei.  Cu toate că lumina roşie era aprinsă şi pâlpâia intermitent şi că zgomotul specific venirii trenului era şi el deasemenea aprins, ea, conducătoarea auto, şoferiţa era cucertiă atât vizual cât şi auditiv de radiocasetofonul din maşină.

Cu această ocazie, aş dori să sugerez constructorilor de maşini să scoată din producţie aceste aparate diabolice cauzatoare de accidente.

Din fericire, norocul favorizează proştii şi domniţa noastră, şoferiţa supremă, a scăpat doar cu o fractură nazală  după teribilul accident. Maşina, în schimb, a suferit mai multe fracturi:  la nivel de planetară, la motor şi la alte componente de care nu ştiu şi nici nu-mi pasă.

Aţi putea spune că nefericitul eveniment s-ar putea întâmpla oricui şi că n-ar trebui să o fac pe protagonista articolului meu, o idiotă. Eu nici n-o fac, am spus doar că norocul favorizează proştii. E doar o expresie ruptă din context. TOTAL!

Concluzia mea? Femeile n-ar trebui lăsate să conducă… Dacii albastre Logan, în care se află radiocasetofoane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: