Timpul


Abordarea de astăzi este una nouă pentru mine. Deși mă joc cu timpul  întotdeauna, niciodată n-am aplicat conceptul acesta în grafică.

Azi am făcut un mind map pe timp. Printre cuvintele cheie care mi-au venit în minte au fost cronos, ceas, vârstă, spațiu.

Pornind de la aceste cuvinte am legat altele și am ajuns în mod neașteptat la o formă inedită de a reprezenta timpul: Scaunul.  De ce scaunul?  Încercați să discerneți din poveștile de mai jos.

„Sunt la școală, profa-și scrie mințile iar pe tablă. Mă omoară, habar n-are ce-mi face cu creta aia. Stăm să treacă timpul. Ne uităm la ceas. E de-abia și jumătate. E ultimul curs înainte de vacanţă. Colegul meu din dreapta nu mai are nici el răbdare. Se ridică de pe scaun şi dă să plece din sală.”

„Vasile e student la Universitatea Tehnică din orașul X. El pretinde că a inventat împreună cu prietenul său fizician, Olimpius,  prima mașină a timpului. Acești doi studenți brilianți au chemat presa științifică din toată lumea pentru a-și demonstra uimitoarea descoperire și dovada posibilității călătoriei în viitor.

Mii de jurnaliști au venit la ceea ce s-ar putea să fie cea mai impresionantă descoperire științifică din ultimii 2000 de ani. Vasile și Olimpius, amândoi impresionați de mulțimea venită să le vadă mașinăria, dezvelesc invenția cu multă mândrie.

Din public se aud râsete. În fața puhoiului de oameni curioși nu era nimic mai mult decât un scaun. Amuzamentul s-a transformat în furie. Jurnaliștii cereau explicații certând cei doi inventatori.

Olimpius, calm, se apropie de microfonul instalat special pentru conferința de presă.

-Doamnelor și domnilor, aceasta nu este o glumă, călătoria în viitor este posibilă. Doresc un voluntar lângă mine pentru a face o demonstrație.

Un jurnalist neîncrezător ridicase mâna, văzându-i-se pe față sfidarea. Fizicianul îl pofti pe scaun.

-Îmi poate spune cineva cât este ceasul? Așa, este ora 11:30. Eu vă pot garanta că acest scaun vă poate duce în viitor. Voi seta acum scaunul pentru ora 11:35.  Pregătiți-vă pentru călătoria în timp.

Fizicianul atinse scaunul și toată mulțimea așteptară 5 minute până se făcuse 11:35. Toată lumea se întreba oare ce se întâmplă. Frustrarea creștea printre membrii presei, inventatorii nu clintiseră.  La sfârșitul celor 5 minute Vasile se  puse în dreptul microfonului și zise mulțimii foarte mulțumit:

-Mașina timpului a mers mai bine decât ne închipuiam. A dus întreaga lume cu 5 minute în viitor.”

  1. latincharro

    no deja incepi sa fii tare si inteligent…as vrea sa zic ca e „demential” ce ai scris si ce corelare ai conceput intre timp si scaun…., dar daca zic asta, poate nu o sa mai am ce cuvinte sa folosesc la urmatoarele postari, daca o tii tot asa….

  2. Alisia

    mi laichiiiiiiiiii

  3. Fara cuvinte si eu! Totusi, doua: fascinat si mandru! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: