Nebun


În ultima perioadă ascult foarte mult Gnarls Barkley și una dintre cele mai cunoscute piese de la ei este crazy. De aici și tema de astăzi și anume „Nebun”.

Am citit mai demult o poveste interesantă pe care voi încerca să o reproduc cât mai puțin acurat posibil:

Într-un ținut de peste mări și țări se aflau poporul din regatul Salud. Acești oameni aveau un rege drept și rațional, milos și înțelept.

Regatul era plin de bogății, nici un om nu murea de foame, veselia predomina peste tot ținutul.Oamenii erau harnici și voioși. Nu existau hoți și nici violență.

Într-o zi, în regat apăruse Insanum, un cerșetor cu hainele zdrențuite ce vorbea singur. Mirați, locuitorii nu mai văzuseră așa ceva până atunci. În regat nu erau astfel de bolnavi. Cum oamenilor le este frică de ceea ce nu cunosc, aceștia au respins cerșetorul și l-au aruncat afară din cetate.

Insanum, înfuriat de neînțelegerea saludamilor, scoase o poțiune din traista plină de găuri pe care o purta cu el peste tot. Noaptea se furișă înapoi în cetate și puse poțiunea în fântâna de la care toată lumea se alimenta cu apă.

În următoarele zile,  oamenii din cetate înnebuniseră. Toată lumea vorbea singură, domina paranoia și tristețea.

Regele, care servea apă doar de la izvorul cel mai pur, nu fusese afectate de poțiunea lui Insanum. Era singura persoană rămasă sănătoasă. Când ieși din palat în cetate să-și vadă poporul, acesta deveni îngândurat. Nu înțelegea cum se întâmplase această nenorocire.

Insanum veni la rege cu o grimasă de mulțumire:
-Rege, cine oare în acest regat se poate numi cu adevărat normal sau sănătos? Tu sau întreg poporul tău?

 1. latincharro

  imi plac povestile astea a tale….oare tu le faci?….
  ca obiectie, pt ca asta e ceea ce ne ceri am urmatoarea:
  ideea designului e excelenta, dar mi se pare ca legenda cu explicatii din coltul dreapta jos, strica tot, in sensul ca dupa ce ai pus povestea, toti ne prindem ce semnificatie are desenul. E o chestie subtila, foarte inteligenta facuta, si dupa ce citesti povestea, subtilul e iteligibil, dar totusi pastrand doza de subtilitate, adica evitand explicatiile. Cand ai pus explicatiile ( legenda), ai stricat tot, adica ai facut subtilul sa devina evident, in mod brutal, ai stricat llinistea satisfactiei deductiei, prin strigatul explicatiilor. E ca si genul de oameni care spun o gluma si apoi zic: te-ai prins? si iti explica poanta, fara sa le-o ceri, crezand ca nu te-ai prins?…….

  te-ai prins, dragos? deci ai stricat totul prin punerea legendei, te-ai prins?

  Inca o data, imaginea si conceptul in sine, sunt superbe!!!! sincer as vrea sa mi-o trimiti si mie, desigur fara legenda, ca am impresia ca ma defineste ca stil de viata……

 2. latincharro

  plus ca si culorile sunt inteligent alese!!!

 3. ghici

  post interesant , comment pe masura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: